Składniki:
pół kilo młodego bobu
4 plastry suszonych pomidorów
1 łyżka oleju z suszonych pomidorów
1 łyżeczka ostrej wędzonej papryki
2 łyżki świeżego kopru
2 łyżki świeżego kopru
2 łyżki oleju konopnego tłoczonego na zimno
sól i pieprz
Zagotowujemy wodę w dużym garnku, solimy ją i wrzucamy bób pilnując by nie rozgotować po ugotowaniu hartujemy zimną wodą. Suszone pomidory kroimy na kawałki, siekamy koper i czosnek. Na patelnię wlewamy olej z suszonych pomidorów, dodajemy czosnek i wędzoną paprykę. Podgrzewamy aż poczujemy zapachy po czym dodajemy suszone pomidory i chwilę podgrzewamy, mieszając. Następnie wyłączmy gaz. Po chwili łączymy wszyskie składni. Dodajemy koper i wlewamy olej z konopi, mieszamy i wykładamy na półmisek.
Bób z olejem konopnym otulony pomidorami suszonymi
Re: Bób z olejem konopnym otulony pomidorami suszonymi
Muszę spróbować uwielbiam próbować nowe smaki a tym bardziej, że najlepsze są sezonowe warzywa i owoce.
Re: Bób z olejem konopnym otulony pomidorami suszonymi
Zgadzam się z tym że jedzenie warzyw prosto z ogrodów to najlepsze co możemy zrobić
Re: Bób z olejem konopnym otulony pomidorami suszonymi
Zgodzę się z tymi opiniami tylko pod warunkiem, że sami wyhodujemy sobie takie warzywka w swoim ogrodzie